Service IT

Vindem performanță!

Green IT

 

Descriere

Green IT - hardware

Proiectul "Green IT" a apărut la începutul anilor 1990 când producătorii de hardware au început să se preocupe de cercetarea şi dezvoltarea de echipamente care să respecte principiile acestui program, cum ar fi:

- comportament responsabil
- dezvoltare durabilă
- controlarea riscurilor (economice, sociale, ecologice)
- respectarea valorilor culturii organizaționale și a principiilor de afaceri
- controlul resurselor

Datorită semnalului de alarmă tras de cercetători cu privire la viitorul omenirii în condiţiile actuale de exploatare în masă a resurselor, fenomenul « green » se extinde în toate domeniile cercetării.

 

Beneficii

- Soluție completă, externalizezi
- Reducerea costurilor generate de implementarea in house (planificare, achiziţie hardware, instalare, suport tehnic/întreţinere, capacitate cumpărată dar nefolosită)
- Setup rapid
- Preluarea problemelor de administrare de către Sintactic

 

Cui se adresează?

Companiilor responsabile, adică celor care promovează respectarea valorilor culturii organizaţionale şi a principiilor de afaceri, care au în vedere asigurarea nevoilor organizaţiei şi se preocupă de o devoltare durabilă pe termen lung. Nu în ultimul rând sunt vizaţi cei din generaţia tânără de manageri care pe lângă obiectivele de perfomanţă ale companiilor în care activează ar trebui să-şi propună şi obiective de dezvoltare durabilă.

 

Avantaje

- Infrastructură cu majoritatea funcţiilor avansate cerute de o companie modernă
- Nu necesită instalare sau întreţinere din partea dumneavoastră, se poate folosi imediat
- Flexibilitate: se pot dezvolta rapid extensii sau upgrade-uri suplimentare (integrarea cu sistemele existente sau cu altele noi, etc)
- Cel mai mic consum de energie posibil pentru astfel de echipamente

 

Caracteristici

Originea proiectului datează din anul 1992, când Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii a lansat « Energy Star », un program voluntar de recunoaștere și promovare a echipamentelor electronice al căror consum de energie a fost redus la cea mai joasă valoare posibilă. Primul semn de reușită a celor de la Energy Star a fost intoducerea modului "sleep mode" printre consumatorii de produse electronice. Se presupune că termenul "green" a apărut la scurt timp după ce proiectul Energy Star a luat naștere. Concurența nu s-a lăsat așteptată. Organizația TCO din Suedia a lansat Certificatul TCO pentru a promova emisii magnetice și electrice joase de la ecranele bazate pe modul de display CTR. Mai mult decât atât, acest proiect a fost extins astfel încât să cuprindă criterii de consum energetic și utilizarea materialelor hazarduoase în domeniul construcțiilor.