Service IT

Vindem performanță!

Iti oferim aceleasi solutii pe care firmele internationale de externalizare le ofera clientilor lor.

Monitorizare servere

 

Ce reprezintă?

 

monitorizare servere

Monitorizare proactivă (MP), constă într-un sistem care monitorizează în mod activ evenimentele şi identifică condiţiile prealabile care sunt susceptibile să conducă la o nefuncţionare majoră sau un prejudiciu adus infrastructurii IT.

Un agent rulează pe fiecare server monitorizat, pentru a identifica pragurile de alertă şi erorile din acel server iar în unele cazuri să ia măsuri de remediere, de exemplu, a reporni un serviciu sau un anumit grup de servicii.

 

Cu ce te poate ajuta?


Dacă sistemul nu a reuşit sau nu poate fi reparat în mod automat, o alertă este trimisă la Sintactic - unde vom acţiona prin echipa de suport tehnic (acţiunea şi timpul de reacţie depinde de tipul de contract).

Sistemul de log-uri, jurnalele de evenimente ale serverului care este monitorizat vor fi evaluate şi procesate pentru a identifica orice evenimente care ar putea duce la un eşec al sistemului - iminent sau în viitor. Acestea sunt apoi centralizate la Sintactic - unde vom lua măsurile necesare pentru a remedia problema, înainte de a duce la indisponibilitatea unui serviciu sau mai grav a întregului server.

Un alt avantaj este că ştiţi când aveţi o problemă de sistem, cum ar fi site-ul Web sau e-mail-ul, înainte ca incidentul să afecteze angajaţii sau clienţii dumneavoastră. Monitorizaţi performanţa furnizorilor terţi, în ceea ce priveşte acordul pentru nivelul lor de servicii (SLA). Puteţi vizualiza sau urmări grafic, pe intervale de timp, performanţele şi viteza de reacţie a sistemelor IT.